Hirdetmények

Dr. Stunya Edina - 2019-09-22

ORRFOLYÁS/NÁTHA otthoni kezelése
Tengerisós orrspray-vel kell először átmosni az orrfeleket, majd orrot fújni.FONTOS a helyes orrfújás technikája: az egyik orrfelet befogni és csak a másik orrfelet fújni, majd fordítva. Kisebbeknél (5-6 éves kor alatt) porszívós vagy elektromos orrszívóval lehet eltávolítani a váladékot, napjában többször, amikor csak tele van a gyermek orra. Ezt követően lehet nyálkahártyalohasztó orrcseppet vagy orrsprayt használni naponta 3x legfeljebb 7 napig! Pl: 6 éves kor alatt Nasivint, 6 éves kor fölött Rhinospray plus orrspray-t. Légzéskönnyítő bedörzsölők napi 2x a hátra kenve és mentolos orrkenőcs napjában többször alkalmazva segíthet a tünetek enyhítésében. 6 éves kortól Coldrex junior 3x1 tasak, 20 kg felett Rhinathiol cold 2x1/2 tabl, 30 kg felett 3x1/2 tabl, 40 kg felett 2x1 tabl adható szájon át. Ezek a szerek patikákban recept nélkül kaphatóak. A nátha orvosi ellátást csak 10 nap fennállás után vagy egyéb súlyos tünetek társulása esetén indokol. Nyugodtan kezelje otthon náthás, orrfolyós gyermekét,de jelezze ezt az e-rendelésen. Táppénzt, igazolást is az e-rendelésen kérhet erre az időszakra.

Dr. Stunya Edina - 2019-10-02

FEJTETVESSÉG - ISMÉT TERJED közvetlenül a fejek érintkezésével. Elsősorban a fülek melletti, mögötti területet és a nyakszirtet kell gondosan átvizsgálni. Minden serkét egyesével el kell távolítani.
Recept nélkül kaphatóak a tetűellenes szerek a patikákban: Pedex, Hedrin, Paranit, Neemoxan, Neem, Nittyfor, Nyda, stb. Tetvesség megelőzésre alkalmas szerek: Rausch tetű-stop krém, Parasidose permet, Picksan tetűstop, Lice Free Zone, stb.
Amennyiben a haj kezelését elvégezték, MINDEN SERKÉT ELTÁVOLÍTOTTAK, az oktatási intézmény vagy a terület VÉDŐNŐJÉNÉL jelentkezzenek, ők adnak ki igazolást. A betegellátást, kérem, ezzel ne terheljék.
Köszönöm az együttműködésüket! dr Stunya Edina

Dr. Stunya Edina - 2018-11-18

KEDVES SZÜLŐK és GYEREKEK!

Megértésüket kérem, de IDŐPONTOT TELEFONON már NEM tudunk adni rendelésre.

Az ERODIUM KÁRTYÁT MINDEN GYERMEKNÉL -az időpontra érkezőknél is- kérjük a terminálba csipogásig behelyezni, ennek hiányában a gyermek NEVÉT vagy TAJ számát begépelni. Erodium kártya a rendelőben igényelhető, családonként 500 Ft (elvesztett kártya pótlása 2000 Ft/db).

ERODIUM KÁRTYÁVAL okos eszközről, otthonról tud:

IDŐPONTOT FOGLALNI (receptet ezentúl az E-rendelésen kérhetnek). MINDEN ESETBEN ELLENŐRIZZE, HOGY A KÍVÁNT DÁTUMRA SIKERÜLT-E FOGLALNI.

SORSZÁM helyett az ONLINE TERMINÁLON a rendelés első 90 percében BEÁLLNI A VÁRAKOZÁSI SORBA. Élő várólista funkción keresztül figyelheti a várakozók számát és a saját pozícióját a várólistában, mely gyorsan változhat.
10 PERC KÉSÉS UTÁN A RENDSZER TÖRLI A FOGLALÁSOKAT.

E-RENDELÉS csak adminisztratív teendőkre, melyet akkor vegyenek igénybe, ha Önök:
• csak receptet szeretnének íratni (ne időpontot foglaljanak),
• leletről szeretnének véleményt kérni
• adminisztratív kérésük van (táppénzes papír, igazolás, 5 éves adatlap, közgyógyellátás, 1 éves kórtörténet, stb).
Az E-rendelésen benyújtott kérésekkel csak akkor tudunk foglalkozni, amikor a betegforgalom ezt megengedi, nem azonnal, a nagy forgalom miatt előfordulhat, hogy nem is aznap. Minden esetben választ kapnak, amikor kérésük feldolgozásra került.

A http://www.stunyaedina.hu/informaciok menüpont jobb oldalán kis nyílra kattintva HASZNOS INFORMÁCIÓKhoz juthatnak beteg gyermekük otthoni ápolása során ill. egyéb kérdések kapcsán. Kérem, nézzék át, MIELŐTT telefonon kérnének tanácsot vagy ügyeletre mennének rendelési időn kívül.

Ősztől tavaszig a hétfői napok mindig túlzsúfoltak, hosszú a várakozási idő, ezért halasztást tűrő esetekben, kérem, más napokon, RENDELÉSI IDŐBEN HOZZÁK BETEG GYERMEKÜKET.

6 ÉVEN ALULI EGÉSZSÉGES GYERMEKEK VÉDŐOLTÁSA ÉS STÁTUSZ VIZSGÁLATA TANÁCSADÁS KERETÉBEN TÖRTÉNIK (kedden és csütörtökön 12-14 h között),nem a betegrendelés ideje alatt. IDŐPONT FOGLALÁSA SZÜKSÉGES. Az oltási/gyermek-egészségügyi kiskönyvet kérjük hozni. NE HOZZANAK TANÁCSADÁSRA BETEG GYERMEKET, BETEG TESTVÉRT. Betegeket és adminisztratív teendőket nem tudunk ellátni a tanácsadás idejében.

ISKOLÁSOKNAK IGAZOLÁST KIZÁRÓLAG ELLENŐRZŐBE, TÁJÉKOZTATÓBA, ÜZENŐBE e-napló esetén erre rendszeresített FÜZETBE adunk, csak betegség esetén. Kérem, pontosan tájékozódjanak az iskolai házirendben, hány napot igazolhat a szülő, hogy egyéb problémák esetén azzal a lehetőséggel élhessenek.

SÉRÜLÉSEKKEL közvetlenül a GYEK Sebészetre vigyék gyermeküket (14 év felett a Csillagpont Traumatológia az illetékes).

Nem a praxishoz tartozó, AMBULÁNS BETEGTŐL TAJ KÁRTYÁT és lakcímkártyát kérünk, enélkül nem tudjuk ellátni. A Szemere Középiskola kollégistáit nem mi látjuk el.

FOREIGN PATIENTS NEED EU HEALTH INSURANCE CARD OR PASSPORT.

JOGOSÍTVÁNYhoz szükséges orvosi vizsgálat kizárólag előzetes időpont foglalás esetén - hétfői napok kivételével - történik. Személyi igazolvány, legutóbbi szemészeti lelet szükséges, ára 7200 Ft.

SPORTORVOSI vizsgálatot nem végzünk, az ehhez szükséges beutalókat is a sportorvosi rendelésen szükséges kérni.

Kérem a 18 ÉV FELETTI FIATALOKAT, felnőtt háziorvosi rendelésre JELENTKEZZENEK ÁT. Az orvosi dokumentációt csak akkor tudjuk átjuttatni, ha megkaptuk a hivatalos kikérőt. TOVÁBBI JÓ EGÉSZSÉGET, SOK ÖRÖMÖT és SIKERT KÍVÁNUNK AZ ÉLETBEN!

KÉREM ÖNÖKET, hogy:
Az Erodium terminált kizárólag rendeltetésszerűen használják, NEM játékszer a gyermekek számára.
Kopogtatással NE zavarják munkánkat.
Mielőtt a rendelőbe lépnek, MOBILTELEFONJUKAT HALKÍTSÁK LE.
Gyermeküket kérés nélkül vetkőztessék le a rendelőbe lépést követően.
Cipő NE kerüljön a vizsgáló asztalra.
A váróban a hangoskodást, a fiókok csapkodását, az étkezést, kérem, MELLŐZZÉK.

Együttműködésüket nagyon köszönöm! dr. Stunya Edina

Dr. Stunya Edina - 2019-10-22

Kedves Szülők! A magas lázzal járó vírusfertőzések megszaporodtak, spontán gyógyulnak. Legfontosabb a gyermekek ágynyugalma és megfelelő folyadékbevitele. 3 napon túli láz, nehézlégzés, nem csillapodó hányás, tudatzavar esetén szükséges orvosi ellátás. Beteg gyermekük egyéb tüneteinek enyhítéséhez a http://www.stunyaedina.hu/informaciok oldalon találnak további segítséget.
Az e-rendelésen jelezhetik, hogy gyermekük otthon maradt betegség miatt ill. táppénz igényüket. Nem szükséges a lázat mindenáron csillapítani, mert öli a kórokozókat és segíti az immunrendszer működését, de már vény nélkül kapható a láz- és fájdalomcsillapítók nagy része:
• ALGOPYRIN 500 mg tabletta vagy a helyettesítői:
ALGOZONE 500 mg, METAPYRIN 500 mg, NODORYL FORTE 500 mg, PANALGORIN 500 mg tabletta. Adagolás: 20-30 kg-os gyermeknek ½ tabl, 30-40-kg között ¾ tabl, 40 kg fölött 1 tabl 6-8 h-ként
Nodoryl dolo 250 mg tabl 20-30 kg-közötti gyermekeknek 6-8 h-ként 1 tabl
• Kisgyermekeknek Germicid kúp helyett:
FLAMBORIN 500 mg/ml csepp, adagolása: 2,5 kg-ként 1 csepp 6-8 h-ként
NORAMINOPHENAZONI 100 mg kúp (adagolás: 5 kg-os gyermeknek ½ kúp, 8-11 kg között 1 kúp, 12-17 kg között 1,5 kúp 6-8 h-ként)
NORAMINOPHENAZONI 200 mg (adagolása: 18-22 kg között 1 kúp 6-8 h-ként)
Nurofen szirup, kúp, tabl, Algoflex baby szirup, Brufen szirup

Korábbi hirdetmények

Dr. Stunya Edina - 2019-10-11

2019.10.11-én pénteken dr Hajdú Gabriella helyettesít.

Dr. Stunya Edina - 2019-06-01

Kedves Szülők és Gyerekek!
JÚNIUS 15. ÉS AUGUSZTUS 23. KÖZÖTT:
a délelőtti rendelések első másfél órájában tanácsadást tartok, kizárólag előjegyzés alapján. Ebben az időszakban beteg gyermekkel, egyéb kérésekkel, kérem, ne jöjjenek.
Péntekenként 12-15 h között van rendelés.
Megértésüket köszönöm! dr. Stunya Edina

Dr. Stunya Edina - 2019-08-05

Kedves Szülők!

Aug. 7-én szerdán csak 15 h-tól lesz rendelés.

Megértésüket köszönöm!
dr Stunya Edina

Dr. Stunya Edina - 2018-12-30

Kedves Szülők!

A legközelebbi rendelés 2019. jan. 2-án, szerdán délután lesz.

Boldog új évet és jó egészséget kívánok!

Szeretettel:
Stunya Edina

Dr. Stunya Edina - 2018-12-13

Dec. 14-én pénteken
13.30-15.30 között
dr Bobkó Éva helyettesít.
Kérem, csak halaszthatatlan esetben jöjjenek.

Megértésüket köszönöm!
dr Stunya Edina

Dr. Stunya Edina - 2018-10-26

Kedves Szülők!

Mai napon 13-15h között dr. Bobkó Éva helyettesít.

dr. Stunya Edina

Dr. Stunya Edina - 2018-10-26

Kedves Szülők!

Mai napon 13-15h között dr. Bobkó Éva helyettesít.

Megértésüket köszönöm!

dr. Stunya Edina

Dr. Stunya Edina - 2018-10-12

Kedves Szülők és Gyerekek!

A mai napon dr, Bobkó Éva helyettesít
13-15 h között.
Megértésüket köszönöm!

dr Stunya Edina

Dr. Stunya Edina - 2018-10-11

Kedves Szülők és Gyerekek!

Mai napon 8-10h között rendelek.
10 és 11 h között dr Orosz Imre helyettesít.

Megértésüket köszönöm!

dr Stunya Edina

Dr. Stunya Edina - 2018-09-21

Tisztelt Szülők és Gyerekek!

Mai napon dr. Bobkó Éva doktornő helyettesít 13-15 h között.

Megértésüket köszönöm!
dr Stunya Edina